Udgivet af Merry Lisbeth Rasmussen, man d. 14. dec 2009, kl. 00:00

Julefred


Den borgerlige jul kræver de bedst tænkelige rammer, så alle kan være glade. Vi pynter op og gør maden klar. Vi køber gaver til store og til små, og snart skulle de ydre omstændigheder være i orden. Nu skal sjælen have sin jul gennem fortællingen om det glade budskab om Guds fred.


Mursten på mursten giver til sidst en hel mur. Der er meget i hverdagen, der kan forvandle vore hjerter til sten: når der opstår uvenskab imellem venner; når forhold bryder sammen; når familien plages af stridigheder; når følelsen af utilstrækkelighed og mislykkethed tager over; når selvtilfredsheden får os til at kredse om os selv, så vi til sidst mister jordforbindelsen og svimler rundt i uanede højder osv. osv.


Nogle mennesker er så privilegerede, at glæden er en del af deres hverdag. Andre mennesker er ikke så privilegerede. Mennesker har det på mange forskellige måder. Men til os alle lyder julens budskab om Gud, der valgte selv at komme til verden i skikkelse af et menneske for at meddele sig til os, på en måde vi kan forstå. Og hans navn er Jesus Kristus. Fortællingen om Kristi fødsel beretter om Guds herredømme, i hvilket Guds fred er uden ophør. Urolige, sorgtyngede, forhærdede eller såkaldt almindelige hjerter kan have rigelig brug for Guds fred. Åben derfor dit hjerte og lad Guds julefred tage bolig. Det gør man ved at rette sin forstand mod Gud for at lytte og forstå og ved at rette sit hjerte mod Gud i hjertets bøn. I hjertets bøn forenes sjælen med Gud, og da nyder mennesket en vidunderlig indre julefred. Lad legemet få hvad det skal have via den borgerlige jul med gaver, pynt og god mad. Og lad sjælen få hvad den skal have via sjælens forening med Gud i hjertets bøn. Så bliver det for alvor rigtig jul for det hele menneske.


God øvelse og glædelig jul til alle.


Merry Lisbeth Rasmussen

Kategorier Kirkesiden i Sengeløse Nyt