Koncert med violin og orgel

Lørdag d. 8. maj 2021, kl. 15:00
Anna og Dmitri Egholm

Orglet bliver ofte omtalt som musikinstrumenternes konge, og violinen er kendt som disses dronning. På trods af, at de fornemme betegnelser passer så godt sammen, er der ikke mange komponister, som har begået sig ud i at skrive for violin og orgel, sandsynligvis på grund af instrumenternes store nuance- og klangforskel. Alligevel har søskendeparret Anna Egholm (violin) og Dmitri Egholm (orgel) sammen formået at skabe en harmonisk enhed mellem de to instrumenter, og er nu i færd med at skabe opmærksomhed omkring de kompositoriske perler, som findes for denne besætning.

Anna Egholm har vundet flere internationale konkurrencer, og har på trods af sine blot 24 år allerede været solist med adskillige symfoniorkestre i både ind- og udland. Efter 13 års studier hos Alexander Zapolski fortsatte Anna i 2016 på musikkonservartoriet i Lausanne (Schweiz) hos Svetlana Makarova, og i 2019 vendte hun hjem for at studere på solistklassen ved Det Kgl Danske Musikkonservatorium hos Tim Frederiksen.

Dmitri Egholm afsluttede orgel/kirkemusik ved Det Kgl Danske Musikkonservatorium i 2013 og fortsatte samme år på solistklassen hos Bine Bryndorf og Hans Fagius. I 2014-15 tilbragte Dmitri to semestre i Paris, hvor han fordybede sig i sine orgelstudier hos Eric Lebrun, og året efter debuterede han i Jesuskirken i København.

Det centrale værk på koncertprogrammet er Sechs Stücke für Violine und Orgel, op. 150 af Josef Gabriel Rheinberger (1839-1901), som Anna og Dmitri har opført ved en række koncerter og indspillet på CD i forbindelse med Annas masterprojekt i Lausanne (Schweiz), hvor hun afsluttede solist-kandidatuddannelsen i 2019. Derudover vil Anna og Dmitri opføre værker af Franck, Bossi og Kreisler. Der er gratis adgang til koncerten.

NB! På grund af usikkerheden omkring corona-restriktionerne må vi desværre tage forbehold for at aflyse/udskyde arrangementer i kirken og sognegården. Du kan holde dig opdateret på kirkens hjemmeside www.sengeloesekirke.dk